SDP, NiP i Naša stranka i zvanično podržale Mirzu Selimbegovića za načelnika Novog Grada

1
Radiosarajevo.ba
SDP, NiP i Naša stranka i zvanično podržale Mirzu Selimbegovića za načelnika Novog Grada
Foto: Facebook / Mirza Selimbegović

Općinske organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH), Naroda i Pravde i Naše stranke u Novom Gradu Sarajevo, uz prisustvo zvaničnika kantonalnih organizacija, potpisale su zvaničnu izjavu o saradnji kojom su snažno stale iza kandidature Mirze Selimbegovića za načelnika Novog Grada.

U potpisanoj izjavi navodi se da su stranke Trojke odlučne u namjeri da nastave sa realizacijom politika i programa koji će Novi Grad učiniti boljim mjestom za život svih građana. Ove stranke osim podrške Mirzi Selimbegoviću, kandidatu za načelnika Novog Grada, najavile su da će nakon izbora nastaviti zajedničko djelovanje i u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo.

"Mirza Selimbegović je sve ono što treba Općini Novi Grad. Kroz mandat predsjednika Općinskog vijeća Novi Grad pokazao je da spaja sve što se može spojiti. Zahvaljujući Mirzi Selimbegoviću i njegovom radu u protekle četiri godine, velike zasluge pripadaju svemu onom što se radilo u Novom Gradu, a građani Novog Grada mogu primjetiti ogroman broj infrastrukturnih projekata. Mirza je, kroz svoju poziciju u Vijeću, pokazao koliko može i koliko je sposoban, a puni uspjeh će tek pokazati kao načelnik koji će uz sebe imati potpunu podršku Vijeća iza kojeg će stajati NiP, Naša stranka i SDP. Sa nama u Vladi KS i sa drugim nivoima vlasti, Mirza Selimbegović će od Novog Grada napraviti puno bolje i ugodnije mjesto za živjeti", kazao je Adnan Šteta, predsjednik Kantonalne organizacije SDP-a BiH.

Muškarcu (46) iz Sarajeva određen pritvor zbog spolnog odnosa s maloljetnom nemoćnom osobom

Muškarcu (46) iz Sarajeva određen pritvor zbog spolnog odnosa s maloljetnom nemoćnom osobom

Šteta je posebno istakao kako su u protekle četiri godine svi ključni projekti u Novom Gradu finansirani sa nivoa kantona.

"U Novom Gradu u prethodne četiri godine, u mandatu kada je Mirza bio predsjednik OV, smo napravili više infrastrukturnih projekata nego prethodnih 30 godina. Možemo reći da kroz Novi Grad postoji nova tramvajska pruga nakon 60 godina, da Novim Gradom voze novi tramvaji, da Novim Gradom voze novi trolejbusi… Prvi put nakon rata se radi na rekonstrukciji saobraćajnice na Dobrinji, na Alipašinom, Buća potok…Novi Grad je Vladi Kantona Sarajevo jedan od bitnijih infrastrukturnih općina uzimajući u obzir broj stanovnika te zapuštenost koja je prethodnih godina bila u Novom Gradu", pojasnio je Šteta.

Danas počinje predizborna kampanja u BiH: 26.000 kandidata i više od 10 miliona eura za izbore

Danas počinje predizborna kampanja u BiH: 26.000 kandidata i više od 10 miliona eura za izbore

Za Elvedina Okerića, Mirza Selimbegović je mlad i pouzdan kandidat sa iskustvom, kako u Općini Novi Grad tako i u Kantonu Sarajevo.

"Općini Novi Grad treba bolji načelnik. Mirza Selimbegović je u svojoj društveno-političkoj karijeri pokazao da je kohezivni faktor različitih političkih opredjeljenja. Kao predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad, pokazao je da je moguće na bolji i drugačiji način okupiti većinu u općinskom vijeću i sarađivati sa višim nivoima kao što su kanton i Federacija Bosne i Hercegovine. Ono što su građani Kantona Sarajevo prepoznali, ali i svih drugih lokalnih zajednica, jeste to da su im se vratila dugogodišnja prava na koja su čekali, kao što je saobraćajna infrastruktura, odnos prema porodici, jačanje porodice, besplatni udžbenici, subvencije za vrtiće i produžene boravke...", kazao je Elvedin Okerić, predsjednik NIP Kantona Sarajevo.

Vibor Handžić, predsjednik kantonalne organizacije Naše stranke, kaže kako, kada su kao partneri u "Trojci" vodili razgovore oko zajedničkog nastupa na lokalnim izborima u KS, oko Mirze Selimbegovića nije bilo nikakve dileme:

Zvanična podrška
Foto: Press: Ozvaničena podrška Mirzi Selimbegoviću

"Ono što mogu reći u ime Naše stranke, u ime kantonalne organizacije Naše stranke koju ja predstavljam, u ime lokalne organizacije Novi Grad, da će Mirza Selimbegović imati maksimalnu podršku kako u predstojećoj izbornoj kampanji, tako i u naredne četiri godine mandata koje će obavljati kao načelnik Općine Novi Grad Sarajevo. Iz mog prethodnog iskustva sa Mirzom, mogu reći da on posjeduje jedan razuman, ozbiljan, racionalan nivo političke komunikacije što treba da krasi sve načelnike generalno u BiH jer praksa nam pokazuje da nakon što provedu dugo vremena na poziciji pretenduju i postaju otuđeni od građana i realnosti, što je konkretno slučaj u ovoj općini sa aktuelnim načelnikom", kazao je on, dodavši da su izbori u Novom Gradu specifični s obzirom na to da su u utrci samo dva kandidata.

Selimbegović se zahvalio se na podršci istaknuvši kako će u svojoj kampanji nastojati doći do svakog čovjeka.

"Ovo je jedan formalni čin koji je samo ozvaničio našu saradnju koja postoji od ranije i koja se nastavlja. Svaka podrška je značajna, ali najbitnija podrška dolazi svakako od građana Novog Grada, običnih ljudi, naših komšija, poznanika. Nastojat ću biti glas tih ljudi koje muče svakodnevni problemi, od manjka parkinga, do gužvi u saobraćaju, zapuštene infrastrukture... Tim ljudima ću u narednih mjesec dana prezentirati svoj program kako da zajednički radimo da Novi Grad bude bolji za sve nas", kazao je Selimbegović dodavši da će u narednim danima krug podrške nastaviti da se širi.

Inače, predizborna kampanja za lokalne izbore koji se u BiH održavaju 6. oktobra počela je danas, 6. septembra, a sve o izborima možete pratiti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije