Posebna sjednica NSRS-a: Da li će revizija značiti krizu na nivou države

Radiosarajevo.ba
Posebna sjednica NSRS-a: Da li će revizija značiti krizu na nivou države
AA / NSRS
Zbog zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, koji je agent BiH u ovom slučaju Sakib Softić predao prošle sedmice, danas je održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Posebna sjednica NSRS-a zakazana je na osnovu zahtjeva nekoliko klubova zastupnika, a s dnevnim redom na kojem se nalazila samo jedna tačka - informacija o zahtjevu za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Haagu.

Ključni razlog za zakazivanje ove sjednice, kako je istaknuto, jeste odluka Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH da vaninstitucionalno i nelegalno podnese reviziju presude. Ovo bi, smatraju poslanici koji su sazvali ovu sjednicu, izazvalo produbljenje krize u BiH čime bi se, smatraju, stvorila najozbiljnija platforma za rušenje RS-a.

Ipak, ovoj sjednici, najavili su to i sami, neće prisustvovati zastupnici Koalicije "Domovina", koji su se odlučili da prisustvuju samom početku sjednice tokom kojeg će iznijeti svoje stavove. Nakon toga će, ističu, napustiti sjednicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije