! / Počela izgradnja graničnog prijelaza Svilaj, vrijednost radova 19 miliona KM

12. 05. 2020. u 21:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Uprkos brojnim ograničenjima uzrokovanim virusom korona, Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) u Bosni i Hercegovini osigurala je nesmetan početak radova na izgradnji graničnog prijelaza Svilaj.

Radi se o izuzetno važnom graničnom prijelazu koji se nalazi na sjeveru Bosne i Hercegovine na koridoru Vc. Rok za završetak radova je 300 kalendarskih dana, podsjeća se u saopćenju iz UIOBiH.

Radove na terenu izvodi konzorcijum firmi "Niskogradnja“ d.o.o. Laktaši, "Alfa term“ d.o.o. Mostar i "Tehton“ d.o.o. Banja Luka.

Vrijednost ugovorenih radova je 18.713.999,35 KM, sa PDV-om.

Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj planiran je na površini od 103.000 m2.

Na novom graničnom prijelazu će biti posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, postojat će četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz zemlje.

"U sklopu novog graničnog prijelaza bit će sagrađeni objekti za smještaj službenika UIO, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekat za smještaj špeditera i banke. Prijelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu, napominju u saopćenju iz UIOBiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA