Počela 120. sjednica Vlade FBiH: Danas odluka o novom zaduženju

Radiosarajevo.ba
Počela 120. sjednica Vlade FBiH: Danas odluka o novom zaduženju
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine počela je danas u Sarajevu svoju 120. redovnu sjednicu, na kojoj će fokus razmatranja biti postavljen na Nacrt zakona o dopunama Zakona o osnivanju Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja.

Jedna od novih odredbi u ovom nacrti zakona jeste da, izuzetno, troškove medicinskog vještačenja može snositi i osiguranik na kojeg se medicinsko vještačenje odnosi, kao i poslodavac kod koga je osiguranik zaposlen.

Na dnevnom redu su i prijedlozi tri odluke o zaduženju Federacije BiH putem emisije trezorskih zapisa ovog entiteta.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma predložilo je usvajanje Programa ovogodišnjih budžetskih sredstava utvrđenih na poziciji "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - Transfer za Nacionalni park Una" u iznosu od 500.000 KM

Vlada FBiH će se izjasniti o izvještaju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o praćenju rada i vršenju nadzora u UNIS-Group d.o.o. Ilidža za 2016. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije