Ponovo u Sarajevu: Ambasada Njemačke vas poziva na događaj "Njemačka u BiH"

Radiosarajevo.ba
Ponovo u Sarajevu: Ambasada Njemačke vas poziva na događaj "Njemačka u BiH"
Predstavništvo njemačke privrede u BiH, uz podršku Ambasade Republike Njemačke, organizira 4. oktobra u Sarajevu drugi događaj pod nazivom "Njemačka u BiH".

Tom prilikom, u prostorijama Mixer Housea, bit će predstavljene njemačke organizacije, institucije i kompanije koje su angažirane i koje rade u BiH.

"Njemačka je jedan od najvažnijih bilateralnih političkih partnera BiH i istaknuti prijatelj u oblasti jezika i kulture. Njemačka Savezna vlada je za obnovu i razvoj BiH dosad investirala oko milijardu eura čime se ubraja među najveće strane donatore. Sa godišnjom robnom razmjenom od 1,7 milijardi eura takođe je i najvažniji trgovinski partner te jedan od glavnih investitora u BiH. Da je Njemačka u BiH mnogo angažirana je velikom broju građana ove zemlje poznato, ali manje je poznato, koliko je taj angažman zapravo raznolik", saopćeno je Ambasade Njemačke.

Pored Predstavništva njemačke privrede u BiH i Ambasade SR Njemačke, posjetioci će imati priliku da se pobliže upoznaju sa radom organizacija Goethe Institut, GIZ, DAAD, DVV International, KfW, kao i fondacijama Heinrich Böll, Konrad Adenauer i Friedrich Ebert, te drugih organizacija koje su podržane od strane Njemačke. Predstavnici ovih organizacija taj dan biće na usluzi građanima te pružati informacije na svojim info štandovima.

Među izlagačima na ovom događaju naći će se i njemačke kompanije koje posluju u BiH, kao i njemački brandovi koji su mnogim domaćim kupcima poznati zbog svog kvaliteta. Tako će u sklopu ove manifestacije biti predstavljen novi Volkswagen-ov model. Premium partneri događaja Mann+Hummel, Veritas Automotive i Tvornica Cementa Kakanj će takođe prezentirati svoje proizvode i ponudu.

Posjetioce očekuje i bogat popratni program i zanimljivosti za sve starosne grupe. Tu su gosti iznenađenja, nagradna igra, takmičenje za učenike, predstavljanje programa stipendija njemačke privrede kao i dječiji kutak sa zabavnim sadržajem.

Događaj će trajati od 10 do 15 sati, a ulaz je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije