Pljuskovi nam ni danas ne daju mira: Čekaju nas nova kiša i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Pljuskovi nam ni danas ne daju mira: Čekaju nas nova kiša i grmljavina
Arhiv / Čekaju nas nova kiša i grmljavina

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Pljuskovi su registrovani na zapadu, jugozapadu, dijelu centralne Bosne i sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 8: sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan Sedlo 12; Bugojno, Drvar i Livno 13; Jajce i Sarajevo 14; Bihać, Sanski Most 15; Zenica 16; Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Tuzla 17; Neum 18; Mostar i Stolac 19 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938Pa, za 4hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje će biti pljuskova i grmljavine. Jače grmljavinsko nevrijeme je najizglednije u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Prolazan pljusak kiše je moguć od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nestabilno i povremeno tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, loše će djelovati na raspoloženje većine stanovništva. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i nesanice. Prije podne ugodnije, u drugom dijelu dana, usljed nešto izraženijeg osjeta sparine, preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Objavljena je i prognoza za vikend: 

U četvrtak, 11.06.2020., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje će biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26°C.

U petak, 12.06.2020., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana rijetko u planinskim područjima je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28°C.

U subotu, 13.06.2020., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije