Amer Obradović: Ministrica Turković obrukala je danas BiH

Radiosarajevo.ba
Amer Obradović: Ministrica Turković obrukala je danas BiH
Foto: MVPBiH / Turković i Dačić

Federalni zastupnik Nezavisnog bloka Stočanin Amer Obradović i zastupnik Naše stranke u Parlamentu BiH Damir Arnaut na svojim Twitter profilima oglasili su se povodom službene posjete Beogradu ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.

Sastali se Bisera Turković i Ivica Dačić: Odnosi su nam dobrosusjedski

"Ministrica Bisera Turković obrukala je danas državu Bosnu i Hercegovinu u Beogradu. Njene izjave su skandalozne. Ako ona već ništa ne zna, ima li iko da je brifira i pripremi za službene posjete", napisao je Obradović na svom profilu.

"Je li Bisera Turković posjetila Huseina Mujanovića i i Osmana Osmanovića, borce Armije RBiH koji već godinama trunu u srbijanskom pritvoru zbog namještenih optužnica? Je li tražila da budu pušteni? Zna li uopšte za njih? Ali joj je Vučić prioritet", napisao je Arnaut na Twitteru.

Turković je tokom službene posjete Beogradu na press konferenciji odgovarala na pitanje novinara o cijepanju plakata s Vučićevim likom u Srebrenici.

Ona se osvrnula i na napad na njega u Potočarima, te je istaknula da takve stvarni ne nailaze na podršku u BiH.

"To u Srebrenici nije smjelo da se dogodi, jer kad neko dođe sa dobrom voljom, ne treba da se desi incidentna situacija", kazala je Turković na konferenciji za novinare s ministarom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije