Plenković: Kao susjed i prijatelj, Hrvatska pruža BiH svu potporu na europskom putu

18
Radiosarajevo.ba
Plenković: Kao susjed i prijatelj, Hrvatska pruža BiH svu potporu na europskom putu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Andrej Plenković

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković boravi danas, 3. juna u Mostaru povodom godišnjice osnivanja Gradske organizacije HDZ-a BiH.

O sastanku se oglasio na društvenim mrežama.

"Briga o Hrvatima u Bosni i Hercegovini i svim Hrvatima izvan domovine naš je vanjskopolitički prioritet. Bit ćemo i dalje njihov snažan glas u Europskom parlamentu i na razini drugih europskih institucija.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Kao susjed i prijatelj, Hrvatska pruža BiH svu potrebnu potporu na njezinu europskom putu, a uz naše zalaganje otvoreni su pregovori za članstvo BiH u EU. Položaj Hrvata u BiH danas je snažniji nego prije, a oni nastavljaju biti predvodnici euroatlantske integracije BiH, u čemu će imati našu kontinuiranu potporu. Njihova puna ravnopravnost ostvarit će se donošenjem pravednog izbornog zakona u BiH, koji je važan za funkcionalnost i boljitak čitave zemlje.

Na konceptu modernog suverenizma, jačamo srednjoeuropsku i mediteransku dimenziju hrvatske vanjske politike, a u neizvjesnim geopolitičkim okolnostima ruske agresije na Ukrajinu i sukoba na Bliskom istoku zalažemo se za snažnu ulogu Europske unije u svijetu", zaključio je Plenković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije