Platforma za progres: Majstorović je napustio našu stranku

Radiosarajevo.ba
Platforma za progres: Majstorović je napustio našu stranku
Foto: N1 / Željko Majstorović

Na Facebook stranici Platforme za progres (PZP) objavljeno je saopštenje u kojem stoji da je Željko Majstorović istupio iz stranke i da će svoje funkcije kao samostalan vijećnik od sada obavljati u Općinskom vijeću Centar i u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

S obzirom da je Majstorović odstupio od dogovora, a da prethodno nije upoznao stranku sa tim, te na taj način nanio evidentnu štetu Platformi za progres i opšinskoj organizaciji, iz stranke su ga odlučili pozvati da mandat preda Platformi za progres, što on nije uradio. 

Također, iz općinske organizacije ove stranke istakli su da je i njima kao i velikom broju naših sugrađana, velika želja bila da za gradonačelnika bude izabran gospodin Bogićević i izražavaju veliko žaljenje što do toga nije došlo.

Ne želeći opravdati ponašanje gospodina Majstorovića, zamolili su javnost da se suzdrže od ružnih riječi prema ličnosti gospodina Majstorovića. 

"Nadamo se da će sve političke snage smoći snage da na najbolji način prevaziđu trenutnu političku krizu i bez obzira na sve različitosti rade zajedno u interesu naših građana u ovim teškim vremenima za sve nas.

Općinski odbor Centar će se uvijek zalagati za saradnju, predlagati i podržavati dobra rješenja u interesu naših građana, bez obzira na sve teškoće koje nam stoje i koje će nam stajati na putu", istakli su iz PZP-a

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije