! / Pokrenut disciplinski postupak protiv Željka Majstorovića

29. 03. 2021. u 16:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Platforma za progres pokrenula je disciplinski postupak protiv Željka Majstorovića, vijećnika u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, zbog nepoštivanja potpisanog obećanja da će glasati za kandidata Četvorke za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva, saopćeno je iz Platforme.

"Iako Platforma za progres traži od svojih predstavnika u vlasti da rade po svojoj savjesti, ne želeći da kontroliše način njihovog glasanja, smatramo da je nedopustivo prekršiti obećanje na koje se vijećnik potpisom obavezao.

Takođe, na osnovu odluke Općinskog odbora Platforme za progres Centar, od gospodina Majstorovića je traženo da vrati mandat Platformi za progres i da na taj način pokaže da shvata moralne i političke posljedice svog postupka. Vijećnik je odbio preuzeti odgovornost i svojim medijskim istupima u ime Platforme za progres neovlašteno je izražavao stavove koji nisu u skladu sa zvaničnim stavom stranke. Osim toga, odbio je dalju saradnju i koordinaciju sa Općinskim odborom i organima stranke", poručili su.

Oni su istaknuli da iako ne podržavaju nepotizam i ne slažu se sa prijedlogom kandidata za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, uvijek su bezrezervno podržavali izbor gospodina Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva.

"Zvanični stav Platforme za progres je bio u tom trenutku, a takav je i sada, da je gospodin Bogićević kandidat koji je, na osnovu autoriteta i integriteta koji uživa, morao biti izabran za gradonačelnika. Takve su upute date i našem vijećniku", zaključili su.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)