Majstorović: Izgleda da će Bogićević prihvatiti mandat gradonačelnika!

2
Radiosarajevo.ba
Majstorović: Izgleda da će Bogićević prihvatiti mandat gradonačelnika!
Foto: N1 / Željko Majstorović

Vijećnik Platforme za progres (Klub Naše stranke) u Gradskom vijeću Sarajeva, poznati meteorolog, Željko Majstorović, potvrdio je gostujući u programu N1 da će Bogić Bogićević u ponedjeljak najvjerovatnije prihvatiti dužnost gradonačelnika Sarajeva.

"Da, da , izgleda po svemu....To mi je rekao dr. Dragan Stevanović (novoizabrani zamjenik gradonačelnika, op.a.), koji je bio s njim u vezi", rekao je Majstorović za N1.

I drugi vijećnici su u javnost iznijeli slične informacije.

"Postoje ozbiljne indicije da će Bogićević prihvatiti mandat gradonačelnika" - izjavio je Nihad Uk, gradski vijećnik, nakon što je ponovo prekinuta konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Slično je rekao i Toni Vukadin, zastupnik Naroda i pravde.

Tragom ovih informacija kontaktirali smo novoizabranog zamjenika gradonačelnika Sarajeva dr. Dragana Stevanovića.

"Bogić Bogićević je korektan čovjek i on će se službeno, do ponedjeljka, o svemu izjasniti. Ja ga znam. Htio je i danas da nam olakša, da se izjašnjava - ne znam kako - pa sam mu rekao da za to nema potrebe, jer smo prekinuli sjednicu. Prema tome, očekujem do ponedjeljka da će on to uraditi, onako kako je on to i naučio, te javiti", istaka je Stevanović za Radiosarajevo.ba.

Na pitanje da li zaista postoje indicije da će Bogićevć odgovoriti pozitivno, Stevanović je kazao:

"Ne znam vjerujte, neću ništa da špekulišem. Ne mogu da dovodim gospodina Bogićevića u nezgodnu situaciju. Znam da će se jasno i glasno izjasniti, povući i prihvatiti kandidaturu. Ima vremena do ponedjeljka da se i on malo odmori. Nije najboljeg zdravlja, ovo ga je stvarno uzdrmalo. Potpuno ga razumijem", rekao je Stevanović.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, također, nije mogao nam potvrditi informacije o Bogićevićevom prihvatanju mandata na čelu Sarajeva.

"I ja se nadam. Niko ne zna definitivno u ovom trenutku. To vam je jedina istina. Dali smo mu nekoliko dana", rekao je Kojović za Radiosarajevo.ba.

Sjednica Gradskog vjeća Sarajeva je nakon jednosatne pauze prekinuta jer nije bilo poznato da li će Bogić Bogićević prihvatiti poziciju na koju je izglasan jednoglasno.

Kako je potvrđeno medijima, ova sjednica će se najvjerovatnije nastaviti naredne sedmice.

Podsjetimo, vijećnici Gradskog vijeća Sarajeva danas su jednoglasno izglasali Bogićevića za novog gradonačelnika Sarajeva. Zatim je određena pauza od sat vremena u okviru koje se on trebao odlučiti da li prihvata kandidaturu ili ne. Ukoliko prihvati mandat, Bogićević će biti 39. gradonačelnik Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije