Majka male Nadin uputila poruku Bogićeviću: Molimo Vas u ime djece Sarajeva...

3
Radiosarajevo.ba
Majka male Nadin uputila poruku Bogićeviću: Molimo Vas u ime djece Sarajeva...
Screenshot/AJB / Nadin Smajlović s majkom

I Amina Hodžić - Smajlović, majka djevojčice Nadin, čiji slučaj je uznemirio javnost u Bosni i Hercegovini, uputila je javno molbu Bogiću Bogićeviću da, uprkos svemu, razmisli o prihvatanju mandata kojeg mu je danas dodijelilo Gradsko vijeće Sarajeva.

Hodžić – Smajlović je na Facebooku napisala Bogićeviću da neće od njega tražiti da promijeni stav i mišljenje, jer njemu to ne priliči.

"Ali ću Vam reći da mi je jako žao da moja djeca neće odrastati uz gradonačelnika koji je dostojan i pravi čovjek za tu funkciju. Ja, u dubini duše znam da bi Vi moje dijete pomilovali po kosi i rekli da će sve biti dobro. Treba nam Čovjek, a ne ovo što smo mi Sarajlije imali prethodnih godina", napisala je Hodžić – Smajlović.

Dodala je kako će joj biti žao ukoliko se prelijepa Vijećnica, ovaj put i simbolično, ne uspravi iz pepela, i to tako što će je svojim prisustvom i radom u njoj uzdignuti jedan Bogić Bogićević, isto onako "kao što je digosmo iz pepela, onakvu ranjenu i spaljenu".

"Niko više nije zaslužio raditi i osvjetlati obraz ovog grada, kao Vi. Naša djeca su ta koja Vas zaslužuju, mi odrasli, "NE". Toliko smo uspjeli sve časno okaljati i zaboraviti biti ljudi, da samo želimo da nam djeca vide, makar jedan mandat, šta je čast, stav i poštenje. Pa, eto...

Možda zbog sve djece Sarajeva, spaljene Vijećnice, ovolike podrške Sarajlija treba pored historijskog "NE", možda sada reći historijsko "DA"", napisala je Hodžić - Smajlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije