Plakate za Thompsonov koncert u blizini pronalaska masovne grobnice kod Bugojna

Radiosarajevo.ba
Plakate za Thompsonov koncert u blizini pronalaska masovne grobnice kod Bugojna
Foto: Bugojno-danas.info / Plakat za Thompsonov koncert

Udruženje građana „Porodice stradalih Vrbanje 1993“ Bugojno objavilo je fotografije plakata koje vrijeđaju porodice stradalih Vrbanje, stanovnike Bugojna.

Naime, u naselju Vrbanja, uz magistralnu cestu Bugojno – Gornji Vakuf postavljen je plakat kojim se poziva na koncert Marka Perkovića Thompsona. Navedeni plakat je postavljen upravo u blizini pronalaska masovne grobnice u naselju Vrbanja i centralnog spomen-obilježja u naselju u kojem se ove godine obilježava dvadesetšesta godišnjica stradanja Bošnjaka ubijenih od strane HVO-a Bugojno.

Iz Udruženja su podsjetili da je i prošle godine tu postavljen plakat "herceg bosne“.

Udruženje je pozvalo sve odgovorne da se navedeni plakat pod hitno ukloni, jer ga smatraju otvorenom provokacijom prema šehidima Vrbanje i porodicama stradalih Vrbanje, piše Bugojno-danas.info.

Kako su naveli, plakat potiče raspirivanje vjerske i nacionalne mržnje i netrepeljivosti, povredu mira i dostojanstva naših šehida i narušavanje mira stanovnika Vrbanje.

Podsjećamo, Thompson je proteklih godina u BiH održao nekoliko skandaloznih koncerata u BiH - u Novom Travniku, Mostaru

Na koncertu u Novom Travniku neki Thopsonovi fanovi su nosili ustašku ikonografiju i uzvikivali ustaške parole 'Za dom spremni'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije