BiH / Pitali smo ministra Grubešu kad će s radom početi državni zatvor

14. 02. 2019. u 07:40:00 E. H.

Shares: 0

Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada državnog zatovra trebao bi se naći na sljedećoj sjednici Vijeća ministara BiH, potvrdio je za Radiosarajevo.ba državni ministar pravde Josip Grubeša.

Ministar Grubeša jučer je održao i konsultativni sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem i njegova dva zamjenika Mirkom Šarovićem i Vjekoslavom Bevandom.

Podsjećamo, ovaj prijedlog je u više navrata skidan s dnevnog reda Vijeća ministara BiH.

„Na pomenutom sastanku definirali smo da će se materijal u vezi s datumom početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH naći na sljedećoj sjednici. Sjednica bi trebala biti održana do kraja ovog mjeseca“, pojasnio je Grubeša.

Dodao je da očekuje da se napiokon donese ova odluka.

„Nakon što se novi menadžment uspostavi, imat će obavezu da raspiše konkurs i organizuje obuku za one koji dolaze na ovu poziciju“, rekao je Grubeša.

Podsjećamo, Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH i prekjučer je skinut sa dnevnog reda Vijeća ministar BiH.

Grubeša je nakon posljednje sjednice kazao kako su na dnevnom redu trebalo da budu tri tačke vezane za državni zatvor – jedna je bila prijedlog odluke o početku rada, druga o gašenju Jedinice za implementaciju projekta i treća da se nađu sredstva za Jedinicu koja radi već gotovo dva mjeseca te se ljudima trebaju isplatiti plaće, a postoje i neki materijalni troškovi.

Podsjećamo kamen temeljac državnog zatvora u Vojkovićima položen je još 2006. godine. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA