Peta žrtva u TK-u: Zbog gripe u Tuzli preminula starija žena

E. H.
Peta žrtva u TK-u: Zbog gripe u Tuzli preminula starija žena
Arhiv / UKC Tuzla / Ilustracija
Još jedna osoba s područja Tuzlanskog kantona, nakon što je na Infektivnu kliniku Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla primljena u teškom zdravstvenom stanju, preminula je usljed ovogodišnjeg virusa gripe u ovom kantonu.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio doktor Blaško Topalović iz Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, utvrđeno je da je smrtno stradala jedna osoba kod koje je pronađeno prisustvo virusa gripe.

"Prije pola sata potvrđena je nova smrt u Tuzlanskom kantonu. Ova osoba, pored virusa gripe koji je pronađen u njenom tijelu, imala je još nekoliko hroničnih bolesti", istaknuo je doktor Topalović.

Podsjećamo, ovo je peta ovogodišnja žrtva virusa gripe u Tuzlanskom kantonu. Prethodno je jedna mlađa ženska osoba preminula od virusa H1N1, a preostala tri od virusa A i B. Posljednja preminula starija ženska osoba, kako saznajemo, bila je zaražena virusom B.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije