Pećanin predlaže Suljagića za člana Predsjedništva BiH: Ubjedljivo bi pobijedio

20
Radiosarajevo.ba
Pećanin predlaže Suljagića za člana Predsjedništva BiH: Ubjedljivo bi pobijedio
Foto: Radiosarajevo.ba / Senad Pećanin i Emir Suljagić

Povodom rasprava o eventualnom zajedničkom kandidatu Trojke za člana Predsjedništva BiH, ugledni bh. novinar i advokat, Senad Pećanin, predložio je kandidaturu Emira Suljagića, direktora Memorijalnog centra Potočari, za člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima.

"Pošto to 'građanske' stranke neće učiniti, najmudriji i najodgovorniji potez SDA bi bio kandidatura Emira Suljagića za Predsjedništvo BiH. Znam mu stotinu mahana, ali boljeg, sposobnijeg i obrazovanijeg kandidata Bošnjaci nemaju. Zato bi ubjedljivo pobijedio na izborima", naveo je Pećanin na Twitteru.

Uslijedilo je dosta komentara na ovaj prijedlog. Dok neki odlučni pozdravljaju ovaj prijedlog neki su se i našalili.

U BKC-u održano Večer za Sidrana

U BKC-u održano Večer za Sidrana

Zoran Kusovac, novinar i geopolitički analitičar tako je komentirao: "Ja bih se prijavio da besplatno prevodim, samo da gledam face Druge Dvojice."

"Šta će onda Bakir?", "Bake bi dobio moždani udar kad bi se to desilo", "Da Bakir tu funkciju propusti, pa nije džaba fikusa Džafera stavio da mu čuva mjesto", samo su neki od komentara…

Pojedini su bili dosta kritičniji na ovaj Pećaninov prijedlog, te su ocijenili da zbog temperamenta Suljagić možda i nije najbolji kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, Suljagić je bio kandidat za člana Predsjedništva BiH na izborima 2014. godine kada je kao kandidat DF-a za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog Naroda osvojio visokih 114.334 glasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije