Pećanac za Radiosarajevo.ba: Ljubuškić izvođačica radova, Pecikoza me smijenio

A. Sokolović
Pećanac za Radiosarajevo.ba: Ljubuškić izvođačica radova, Pecikoza me smijenio
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Pećanac

Nermin Pećanac više nije direkora Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo. To je za Radiosarajevo.ba potvrdio i sam Pećanaca, koji je smijenjen na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora ove službe.

U razgovora za naš portal, Pećanac je otvorio dušu i otkrio ko stoji iza njegove smjene i šta je svemu tome prethodilo.

"Napraviš najbolji rezultat u historiji i onda ti tako vrate - smjenom", bio je prvi komentar Pećanca nakon čega je nastavio: U ovoj njihovoj odluci ima mnogo grešaka. Iskren da budem, molio sam ih da to ne rade. Moj advokatski tim je već podnio žalbu na ovu odluku i mogu im samo kazati - vidjet ćemo se na sudu". 

Bankomat za mnoge

Kako saznajemo umjesto Pećanca za vršioca dužnosti direktora Službe za zapošljavanje KS postavljena je Edina Ljubuškić. 

"S mojom smjenom Edina nema. Ona je samo izvođačica radova. Ovdje su veći igrači utjecali da me smijene. Ova služba je bila bankomat za mnoge. Njih je zaboljelo što sam im odmaknuo ruke s blagajne. Znali su da više ne mogu vrtjeti s parama kao do sada, pa su tražili način da me"smaknu", priča nam Pećanac. 

On kaže da je u ovo mtrenutku po službu najbore što su pojedinci "vratili sve one protiv kojih su podnesene prijave".

Nermin Pećanac - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Nermin Pećanac

"Ako imamo za skoro pet mjeseci najbolji rezultat u historiji i najmanje nezaposlenih od postojanja službe, onda je normalno da nemoke smetaš. Pazite, postigneš da je prijaviš 5,6 miliona maraka štete i dođete da vas smijeni čovjek koji je 18. ruka u Skupštini KS i kaže to je moje", nastavio je Pećanac.

Pecikoza dao obećanje

Zanimalo nas je o kome je riječ, ko je ta "18. ruka u Skupštini KS".

"Riječ je o Fahrudinu Pecikozi, članu SBB-a. On je nedavno rekao da će postaviti novog direktora umjesto mene", kazao je Pećanac za Radiosarajevo.ba, koji je dodao da su poniženi ljudi čestiti i pošteni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije