Pazite na mokar i klizav kolovoz: Ovdje nas danas očekuju zastoji

Radiosarajevo.ba
Pazite na mokar i klizav kolovoz: Ovdje nas danas očekuju zastoji
Obilne padavine u našoj zemlji uvjetovale su jutros saobraćanje po mokrom i klizavom kolovozu, zbog čega se vozačima savjetuje maksimalna opreznost tokom vožnje.

Ipak, unatoč kiši i pojačanoj frekvenciji vozila u gradskim centrima prohodnost puteva je zadovoljavajuća. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravaju iz BiHAMK-a, moglo bi doći do sitnijih odrona zemlje i kamenja, zbog čega se savjetuje prilagođavanje vožnje trenutnim uvjetima na putu.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju sistema u tunelima na autocesti A1, večeras (8. novembra) od 22 sata do sutra (09. novembra) do 5:00 sati najavljeno je zatvaranje dionice Tarčin - Sarajevo zapad, desna strana (smjer Tarčin – Sarajevo zapad) .

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica - Ustiprača (9-10 i 14-17 sati), M-6 Stolac - Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić - Kotor-Varoš(8-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići - Olovo (08-16 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf - Bugojno, Ključ - Mrkonjić-Grad, Jajce - Banja Luka i Prozor - Jablanica.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, izuzev na graničnim prijelazima Orašje - Županja i Bosanski Brod - Slavonski Brod, gdje vozila saobraćaju usporeno zbog izvođenja radova.

KANTON SARAJEVO

Na području glavnoga grada usporeno saobraćanje u pojedinim ulicama uvjetovali su sanacijski radovi, zbog čega su mogući i kraći zastoji u ulicama: Braće Begić, Bihaćka, Brusulje, Safeta Hadžića, Ćamila Sijarića, Halilbašića, Porodice Ribar, Zvornička, Stolačka, Kraljice Jelene, Prijedorska, Zmaja od Bosne i Kemal begova.

Osim toga, zbog izvođenja radova u ulici Obala Kulina bana, od spoja s mostom Skenderija do spoja s mostom Drvenija, zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smjeru kretanja, dok je druga traka slobodna za saobraćaj. 

Obustavljen je i saobraćaj u ulici Nedžada Mušića od broja jedan, u dužini od otprilike 150 m, zbog radova na sanaciji kolovoza, a u trajanju od 8 do 17 sati. Kao alternativni pravci preporučuju se: Hamida Bećirevića - Stara Breka - Gornja Breka - Panjina Kula i obratno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije