Dvodnevna posjeta / Patrijarh Porfirije danas u Sarajevu

16. 10. 2021. u 09:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Patrijarh SPC Porfirije danas počinje dvodnevnu posjetu Mitropoliji dabrobosanskoj povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Hrizostoma.

Doček je predviđen je u 16:45 sati u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Patrijarh će sutra u 9:30 sati služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Patrijarh Porfirije sutra će posjetiti i Istočno Sarajevo gdje će ga dočekati gradonačelnik Ljubiša Ćosić i načelnici svih šest gradskih općina.

Sastanak će početi u 15 sati, saopćeno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Nakon susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja do Trga Republike Srbije, gdje će se patrijarh Porfirije i mitropolit Hrizostom obratiti građanima Istočnog Sarajeva.

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo obavijestili su da će doći do izmjene saobraćaja u ulici Zelenih beretki u općini Stari Grad, te da će istog dana nastupiti izmjene saobraćaja u ulicama Budakovići i Čekaluša u općini Centar.

"U ulici Zelenih beretki, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćumurija do raskrsnice sa ulicom Gimnazijska, bit će obustavljen saobraćaj od 17:00 do 20:00 sati, radi provođenja mjera osiguranja posjete Porfirija, patrijarha Srpske pravoslavne crkve, od strane pripadnika MUP-a KS.

Policija će regulisati i tok saobraćaja, te ga usmjeravati na alternativne pravce, a oni su: Obala Kulina bana - Telali - Mula Mustafe Bašeskije i Obala Kulina bana - Zelenih beretki - Ćumurija - Obala Kulina bana", naveli su u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)