Parlamentarna skupština BiH: Platili smo članstvo u IPU

Radiosarajevo.ba
Parlamentarna skupština BiH: Platili smo članstvo u IPU
/ Parlament BiH

Iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine su komentarisali navod da ova institucija nije platila članstvo u Interparlamentarnoj uniji, te da će zbog toga Bosna i Hercegovina biti suspendovana.

Tvrdnju da je Bosna i Hercegovina među državama koje nisu platile članstvo su nazvali "potpuno netačnom".

Da li će Interparlamentarna unija suspendovati BiH: Nastavlja se brukanje

"Naime 1. aprila 2019. godine u svrhu godišnje članarine Parlamentarne skupštine u Grupi 12+ Interparlamentarne unije izvršena je uplata 536 eura, a u potpunosti je izmirena i kontribucija za članstvo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Interparlamentarnoj uniji za ovu godinu", saopšteno je.

Negiraju da postoje bilo kakva dugovanja dodavši:

"Štaviše, na bilo kojem aktuelnom dokumentu Interparlamentarne unije na kojem su nabrojane zemlje članice sa neizmirenim finansijskim obavezama nema imena Bosne i Hercegovine."

Delegacija BiH na zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije

Kako je navedeno u saopštenju, s obzirom na to da je nakon prve objave sadržaj ove netačne vijesti multipliciran i na većem broju portala, bili su prinuđeni ispravku publikovati i na službenoj web stranici Parlamentarne skupštine, te dostaviti je širem krugu korisnika, a ne samo medijima koji su objavili informaciju kako bi zaustavili ili bar umanjili njene negativne efekte po ugled Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije