Dušanu Bajeviću uručena Državna nagrada za sport, dio nagrade ide Veležu

Radiosarajevo.ba
Dušanu Bajeviću uručena Državna nagrada za sport, dio  nagrade ide Veležu
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / S dodjele priznanja Dušanu Bajeviću Parlamentarne skupštine BiHu zgradi

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović danas je u Sarajevu na svečanoj ceremoniji uručio Državnu nagradu za sport za 2018. godinu proslavljenom nogometašu i bivšem treneru Dušanu Bajeviću.

Ceremonija je održana danas u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, a legendarni Princ sa Neretve, ovu nagradu je svakako zaslužio zbog svog neizmjernog doprinosa nogometu. 

Podsjetimo, Bajević je kao nogometaš karijere proveo u mostarskom Veležu. Bio je i igrač i trener Rođenih. Na ukupno odigrane 342 utakmice, Bajević je u najdražem dresu postigao166 golova.

Bajević je bio dio Komiteta za normalizaciju pri Nogometnom savezu BiH, i uvelike pripomogao spasu bh. nogometa od potpune propasti.

Dodjeli priznanja prisustvovali su i čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, predsjednik Elvedin Begić i novi generalni sekretar Adnan Džemidžić.  

"Dio moje nagrade ide Veležu, a dio djeci bez roditeljskog staranja, kojoj bi sigurno draži bio zagrljaj ljudi koji im nedostaju",  rekao je Bajević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije