Parlamentarac primio 3.645 KM, a nije došao ni na jednu sjednicu Komisije

A. D.
Parlamentarac primio 3.645 KM, a nije došao ni na jednu sjednicu Komisije
Jedan neimenovani zastupnik i član Zakonodavno pravne komisije u Predstavničkom domu PFBIH dobio je u prošloj godini naknade od 3.465 KM iako nije prisustvovao nijednoj sjednici ove komisije.

Ovaj podatak objavio je Ured za rviziju institucija FBIH, ali bez objave identiteta navedenog parlamentarca. 

Također, federalni revizori su utvrdili da su naknade stručnim suradnicima isplaćene su u iznosu od 55.876 KM,ali da niko nikoga nije uvjetovao da prisustvuje sjednicama radnih tijela.

Ured je konstatirao da nije vršeno ni umanjenje mjesečnog iznosa paušala izabranim dužnosnicima Predstavničkog doma za 10 posto za svako odsustvovanje sa sjednice doma ili radnog tijela, kako je definirano člankom 8. Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH.

"Obračun plaća za profesionalne zastupnike vršen je bez evidencija prisustva na poslu.Također je utvrđeno za dio računarske opreme
i opreme za prijenos podataka i glasa (mobiteli) u inventurne liste nisu uneseni inventurni brojevi. Tako navodimo za primjer za knjigovodstveno iskazana 23 komada tableta, koji koriste zastupnici jednog od Klubova, prezentirana je samo obavijest predsjednika Kluba da ih koriste članovi istog bez pojedinačnih zaduženja", nalazi su federalnih revizora.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije