Nakon pet godina objavljen video: Parlamentarac navodno "traži" seks da sredi posao

Radiosarajevo.ba
Nakon pet godina objavljen video: Parlamentarac navodno "traži" seks da sredi posao

Nakon pet godina od samog događaja, u javnosti se pojavio video na kojem delegat Doma naroda u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Admir Hadžipašić iz Cazina i generalni sekretar A-SDA od nepoznate ženske osobe navodno  traži seksualne usluge od kako bi joj osigurao zaposlenje.

Dio razgovora koji su još 2013. godine, sudeći po datumu na snimku, vodili Hadžipašić i nepoznata ženska osoba objavljen je na blogu Asima Kambera.

Na videu se čuje ženski glas i Hadžipašić joj jasno govori šta treba uraditi kako bi dobila zaposlenje.

"Trebamo li se mi seksati", pitala je žena.

"Trebamo", odgovorio je Hadžipašić.

Ona ga potom pita, gdje bi to obavili ako ona na to pristane, a Hadžipašić odgovara da može i "odmah ovdje". A potom joj je ponudio i druge mogućnosti. 

Iz razgovora se jasno čuje kako federalni parlamentarac od žene traži i "redovne" seksualne usluge. Nakon razgovora, on nasrće na nju, ali mu ona odgovara da najprije želi da se dogovore o svemu. 

Također je pitala i za "garancije" nakon čega joj on upućuje vulgarne riječi.

Hadžipašić nije demantirao navode u videu, ali je pomenuo i drukčiju konotaciju. Hadžipašić kaže da je sve izvučeno iz konteksta. 

"Isjekli su dio kada sam joj rekao se priča završava i da ne želim s njom nikakvu komunikaciju, Rekao sam joj da sve što je ranije rečeno može smatrati zezancijom i da je sve bila šala zato što je pitanje bilo glupo. Nakon toga su krenule uvrede. Nakon vođenja sudskog postupka, svi akteri su osuđeni na uvjetnu kaznu zatvora i novčane kazne. Priznali su svoju krivicu na sudu", izjavio je Hadžipašić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije