Audijencija u Vatikanu / Papa Franjo o Komšiću: "On je dobra osoba"

17. 01. 2022. u 14:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

"On je dobra osoba", kazao je papa Franjo o predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću na kraju jutrošnje audijencije sa Svetim Ocem u Vatiknu koji je trajao 35 minuta, prenose danas italijanski mediji.

Komšić i papa Franjo su se u srdačnom razgovoru, dotakli i problema sa kojima se susreće Bosna i Hercegovina, prevashodno sa odlaskom ljudi iz cijele regije, kao i izazovima modernog vremena.

Posebno su u privatnom razgovoru govorili o važnosti očuvanja univerzalnih vrijednosti, saopćeno je ranije iz Komšićevog Kabineta.

Poslije razgovora s papom Franjom, Komšić se susreo s sekretarom za odnose s državama monsinjorom Paulom R. Gallagherom. Tokom ovog razgovora izražena je zahvalnost za postojeće dobre bilateralne odnose.

Zatim su se usredotočili na unutrašnje odnose u našoj zemlji, ponavljajući potrebu promicanja pravne i društvene jednakosti svih građana, koji pripadaju svakom konstitutivnom narodu.

Konačno, dotaknuta su i neka regionalna pitanja, uključujući situaciju u zemljama Zapadnog Balkana i proširenje Europske unije.

Po završetku posjete Palači, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine je Papi Franji uručio poklon, a radi se naime o vrijednom izdanju knjige Bosansko Kraljevstvo Emira O. Filipovića, kao i repliku prstena pečtnjaka bosanskog vladara iz Donje Zgošće kod Kaknja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)