! / Komšić na privatnoj audijenciji kod Svetog oca pape Franje u Vatikanu

17. 01. 2022. u 08:59:00 Fena

Shares: 0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovat će danas privatnoj audijenciji kod Svetog oca pape Franje u Vatikanu.

Nakon audijencije kod pape Franje predsjedavajući Komšić sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom, državnim sekretarom Svete stolice i nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, sekretarom za odnose s državama Svete stolice.

Predsjedavajući Komšić također će se sastati i sa poručnikom - zamjenikom Velikog meštra Suverenog viteškog malteškog reda u Rimu Fra' Marcom Luzzagom, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, bio bi to drugi zvanični sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sa Papom Franjom, s obzirom na to da su se Komšić i papa Franjo sastali u februaru 2020. godine.

Tada je tokom sastanka naglašeno da će Vatikan i dalje pružati konstruktivnu političku podršku Bosni i Hercegovini kao multietničkoj državi, te podršku njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Komšić je 25. oktobra 2007. godine uime Bosne i Hercegovine kao tadašnji član Predsjedništva BiH iz reda Hrvata, razmijenio u Vatikanu ratifikacijske instrumente Temeljnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Svete Stolice.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)