Željko Komšić u Vatikanu: U ponedjeljak sastanak sa papom Franjom

12
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić u Vatikanu: U ponedjeljak sastanak sa papom Franjom
Foto: Fena / Željko Komšić na audijenciji kod pape Franje

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovat će privatnoj audijenciji kod Svetog oca pape Franje 17. januara 2022. godine u Vatikanu.

Nakon audijencije kod pape Franje predsjedavajući Komšić sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom, državnim sekretarom Svete stolice, i nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, sekretarom za odnose s državama Svete stolice.

Predsjedavajući Komšić također će se sastati i sa Nj. E. Fra' Marcom Luzzagom, poručnikom - zamjenikom Velikog meštra Suverenog viteškog malteškog reda u Rimu, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH. 

Salkić o sjednici NSRS: "Njihov cilj je dehumanizacija Bošnjaka, situacija može izmaći kontroli"

Salkić o sjednici NSRS: "Njihov cilj je dehumanizacija Bošnjaka, situacija može izmaći kontroli"

Podsjetimo, bio bi to drugi zvanični sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sa Papom Franjom, s obzirom na to da su se Komšić i papa Franjo sastali u februaru 2020 godine.

Tada je tokom sastanka naglašeno da će Vatikan i dalje pružati konstruktivnu političku podršku Bosni i Hercegovini kao multietničkoj državi, te podršku njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Podsjećamo, Željko Komšić je 25. oktobra 2007. godine uime Bosne i Hercegovine kao tadašnji član Predsjedništva BiH iz reda Hrvata, razmijenio u Vatikanu ratifikacijske instrumente Temeljnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Svete Stolice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije