Panevropska unija oprostila se od profesora Muratovića: Nedostajat će nam

0
Radiosarajevo.ba
Panevropska unija oprostila se od profesora Muratovića: Nedostajat će nam
Foto: Panevropska unija / Hasan Muratović

Panevropska unija Bosne i Hercegovine uputila je emotivnu poruku povodom smrti prof. dr. Hasana Muratovića, koji je preminuo jučer od posljedica koronavirusa.

"Profesor Muratović je više godina predano sudjelovao u radu Panevropske unije Bosne i Hercegovine kao član njenog najužeg rukovodstva.

Bio je aktivan na brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama, tribinama i okruglim stolovima kojima Panevropska unija Bosne i Hercegovine tretira put Bosne i Hercegovine prema Evropskoj uniji.

Neizmjerno smo počašćeni što smo ga poznavali i imali priliku surađivati s njim.

Nedostajaće nam njegov vedar duh, konstruktivnost i angažovanost.

Njegova smrt ostavlja nenadoknadivu prazninu u Panevropskoj uniji BiH, ali i u akademskoj zajednici, privredi, diplomatiji i bosanskohercegovačkom društvu u cjelini", saopćeno je Panevropske unije Bosne i Hercegovine, uz izraze saučešća porodici i najbližima.

Hasan Muratović bio je rektor UNSA, profesor organizacijskih nauka, političar, ministar u vladama za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, prvi premijer Republike Bosne i Hercegovine nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, diplomata, član akademske zajednice Bosne i Hercegovine i potpredsjednik Panevropske unije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije