In memoriam / Od posljedica korone na KCUS-u preminuo prof. dr. Hasan Muratović

14. 11. 2020. u 10:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a jutros je od posljedica koronavirusa preminuo prof. dr. Hasan Muratović, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

"Profesor se skoro dvije sedmice borio sa koronom na KCUS-u. Nažalost, jutros je preminuo", dodali su za naš portal.

Hasan Muratović je rođen 11. aprila 1940. u mjestu Čude kod Olova.

Bio je rektor i dugogodišnji profesor Ekonomskog i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, ministar u vladama za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i prvi poslijeratni premijer Vlade RBiH, ambasador Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj, član i potpredsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Strasbourgu.

Bio je dugogodišnji konsultant Instituta za organizaciju i ekonomiku Sarajevo, direktor Instituta za istraživanje i razvoj UPI Sarajevo i predsjednik konsultantske firme Deloitte za područje BiH.

Obavljao je nekoliko odgovornih menadžerskih funkcija u privredi i realizirao veliki broj projekata unapređenja poslovanja i kriznog menadžmenta.

Posljednjih godina je obavljao poslove konsultanta, profesora emeritusa Univerziteta u Sarajevu, a radio je i kao povremeni predavač na nekoliko univerziteta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)