Škrijelj emotivno o Muratoviću: Odajem mu veliko priznanje i zahvalnost

2
M. R. S.
Škrijelj emotivno o Muratoviću: Odajem mu veliko priznanje i zahvalnost
Foto: Radiosarajevo.ba / Rifat Škrijelj o Hasanu Muratoviću

Vijest o smrti prof. dr. Hasana Muratovića potresla je danas akademsku zajednicu, posebno Univerziteta u Sarajevu, privrednike, ali i brojne građane.

Muratović je preminuo jutros u 4 sata, na Klinici KCUS-a. Bio je pozitivan na COVID-19, s kojim se, nažalost, nije uspio izboriti.

Muratović je bio rektor UNSA, dugogodišnji profesor Ekonomskog i Elektrotehničkog fakulteta, ministar u vladama za vrijeme rata u BiH, prvi poslijeratni premijer Vlade RBiH, ambasador naše zemlje u Hrvatskoj, privrednik...

Rifat Škrijelj, rektor UNSA, o profesoru Muratoviću govorio je emotivno za Radiosarajevo.ba.

"Profesor Hasan Muratović bio je rektor u 2004/2005. i 2005/2006. akademskoj godini. Dvije je, dakle godine bio vrlo uspješan rektor i to u značajnom periodu, kada je počela implementacija Bolonjskog procesa. Tada su stvoreni temelji reforme UNSA i prelaska na bolonjski sistem obrazovanja.

Imali smo čast i sreću da je UNSA poveo jedan tako uspješan čovjek, uspješan kao menadžer, kao profesor, zvaničnik BiH koji je bio i premijer, čovjek koji je imao u sebi ogromno iskustvo i kao profesor, u privredi, u vladinom sektoru.

I danas UNSA konzumira pozitivne rezultate njegovog rada. Zato mu odajem veliko priznanje i zahvalnost. 

Do posljednjeg dana je aktivno radio, i zbog svega ovoga mogu reći da je njegova smrt zaista nenadoknadiv gubitak za akademsku zajednicu BiH, a posebno za UNSA", kazao je Škrijelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije