Pandurević o Špiriću: SNSD lobira u Americi, a crna lista sve šira

Radiosarajevo.ba
Pandurević o Špiriću: SNSD lobira u Americi, a crna lista sve šira
Foto: AA / Aleksandra Pandurević

Potpredsjednica SDS-a i predsjednica Kluba poslanika te stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević u izjavi za Radiosarajevo.ba komentirala je sinoćnje uvođenje sankcija za bivšeg predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i državnog poslanika Nikolu Špirića, kao i članove njegove porodice. 

Piše: Faruk Vele 

Odluku o sankcioniranju Špirića i njegove porodice, podsjetimo, donio je lično sekretar State Departmenta Mike Pompeo. 

Nikola Špirić - undefinedFoto: Žurnal / Nikola Špirić

"Iako je gospodin Špirić naš politički protivnik, SDS iskreno žali zbog ove situacije jer ona utiče i na imidž RS. Razgoni svaku pomisao ozbiljnog stranog investiranja u RS i utiče na dalji pad kreditnog rejtinga. Ono što je indikativno, postavlja se pitanje šta radi naše pravosuđe i gdje vlasti u RS-u, odnosno SNSD troši te silne pare na lobiranje u Americi ako je ta crna lista svaki dan sve šira. Gdje odlazi taj novac? Ne može se ovdje govoriti o staroj administraciji, ako je državni sekretar Mike Pompeo, jedan od najbližih saradnika Donalda Trumpa! Ovo, dakle, više nije problem pojedinca već čitave RS", kazala je Pandurević za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, američka vlada sinoć je nametnula sankcije Nikoli Špiriću, bivšem predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i sadašnjem zastupniku u Zastupničkom domu parlamenta BiH, nakon što je prikupila dokaze da je umiješan u "ozbiljnu korupciju", a krivične mjere iz istih razloga uvedene su i protiv članova njegove uže porodici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije