Šta će biti sa Izbornim zakonom: Ovo su detalji pregovora s Palmerom

8
Radiosarajevo.ba
Šta će biti sa Izbornim zakonom: Ovo su detalji pregovora s Palmerom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Matthew Palmer u Sarajevu

Sastanak članova kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH s direktoricom za zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst i specijalnim izaslanikom SAD za izbornu reformu Matthewom Palmerom bit će održan danas u Sarajevu.

Sastanak će početi u 9 sati u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije.

Palmer i Eichorst u Bosni i Hercegovini opet borave u u periodu od 25. do 30. januara 2022. godine.

Pogledajte privođenje: Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik predati u nadležnost Tužilaštva KS

Pogledajte privođenje: Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik predati u nadležnost Tužilaštva KS

Zajednička posjeta dio je kontinuiranih napora Evropske unije i SAD u BiH, s fokusom na ustavnu i izbornu reformu potrebnu kako bi zemlja napravila odlučujući iskorak na svom putu ka EU, eliminirala diskriminaciju i ojačala demokratska građanska prava.

Tokom posjete sastat će se s članovima Interresorne radne grupe, Zajedničkim kolegijom oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predstavnicima civilnog društva, kao i s liderima političkih stranaka u BiH, saopćeno je iz Ureda za komunikacije Evropske unije u BiH.

Inače, Palmer i Eichorst tokom dana sastaće se sa predstavnicima vladajućih stranaka u 14 sati u zgradi Delegacija Europske unije u BiH. S predstavnicima opozicije iz RS-a sastaće se u 15:30 sati.

Nakon toga će u Neumu, u četvrtak i petak organizovati sastanak na kojem će s političkim zvaničnicima iz Bosne i Hercegovine razgovarati o izmjenama Izbornog zakona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije