"Palestina nisi sama, uvijek Bosna je sa vama": Počeo protest podrške u Sarajevu

10
Radiosarajevo.ba
"Palestina nisi sama, uvijek Bosna je sa vama": Počeo protest podrške u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Protest u Sarajevu

U Sarajevu je se danas, 9. marta počeo skup i mirna šetnja u znak podrške palestinskom narodu. 

Skup organizuje udruženje IOD (International organization for development), a šetnja kreće od Sebilja u 12:30 sati do ARIA Centra.

Kako su naveli organizatori, cilj ovog događaja je podizanje svijesti o teškim humanitarnim uslovima sa kojima se suočavaju ljudi u Palestini, upućivanje apela za hitni prekid vatre i odavanje počasti civilima koji su izgubili živote.

Zoran Milanović stigao u BiH pa poručio: HDZ-ov izborni zakon neće proći

Zoran Milanović stigao u BiH pa poručio: HDZ-ov izborni zakon neće proći

"Palestina nisi sama, uvijek Bosna je sa vama", piše na jednom transparentu. "Nije rat, Izrael vrši genocid", "Zaustavite genocid odmah", piše na transparentima.

Također, danas će se održati i humanitarni bazar ispred ARIA centra na kojem će se prikupljati sredstva za pomoć narodu Palestine. 

Humanitarna situacija u Gazi je očajna, a glad raste među populacijom još otkad su izbile borbe između Izraela i palestinskog pokreta Hamas nakon masakra 7. oktobra.

Izrael je odgovorio brutalnim bombardiranjem opkoljene palestinske obalne enklave te je pokrenuo kopnenu operaciju. Dosad je u Gazi ubijeno više od 30.000 Palestinaca, prema riječima vlasti enklave.

Protest u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Protest u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije