Pale FBiH: Uručeni ključevi stanova za deset porodica korisnika kolektivnih smještaja

0
AA
Pale FBiH: Uručeni ključevi stanova za deset porodica korisnika kolektivnih smještaja
FOTO: Facebook / Uručeni ključevi stanova povratničkim porodicama

U općini Pale u entitetu Federacija BiH danas su uručeni ugovori za deset porodica korisnika kolektivnih, alternativnih smještaja i porodica iz ranjivih kategorija.

Uručenju ugovora su prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Aida Obuća i načelnik općine Pale FBiH Almin Ćutuk.

"Kroz projekat CEB II osigurana su kreditna sredstva Razvojne banke Vijeća Europe za zatvaranje 121-og kolektivnog centra. Za tu namjenu bit će osigurano 2.600 stambenih jedinica u 82 zgrade i objekta u 45 općina i gradova u BiH. Na taj način će biti zatvoreni svi kolektivni centri u RS i više od 76 posto na području Federacije BiH", saopšteno je iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

Objavljena imena: Tri Šveđanina optužena zbog ubistva i pokušaja ubistva u Sarajevu

Objavljena imena: Tri Šveđanina optužena zbog ubistva i pokušaja ubistva u Sarajevu

Istaknuto je da je na području Federacije BiH u toku izgradnja stambenih objekata sa ukupno 351 stambenom jedinicom za devet podprojekata koji se realiziraju na području Grada Bihaća, Gračanice, Mostara, Čapljine, Živinica i Lukavca, kao i na području općina Ključ, Kalesija i Foča/Ustikolina.

"Do sada je završena sanacija i izgradnja objekata za 27 podprojekata sa ukupno 653 stambene jedinice. Od čega je useljeno 507 stambene jedinice, a do kraja godine planira useljenje još 146 porodica u nove stambene jedinice u općinama Velika Kladuša, Čelić, Goražde, Mostar i Ilidža", dodaje se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije