Pad temperature, pljuskovi, grmljavina i nevrijeme: Upaljen žuti meteoalarm za dijelove BiH

1
Radiosarajevo.ba
Pad temperature, pljuskovi, grmljavina i nevrijeme: Upaljen žuti meteoalarm za dijelove BiH
Foto: A. K. / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije je bilo u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan Sedlo 12, Sokolac 13, Drvar, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica i Zvornik 14, Banja Luka, Bihać, Gradačac, Prijedor i Tuzla 15, Bijeljina, Bugojno, Sanski Most i Zenica 16, Trebinje 18, Mostar i Stolac 20, Neum 22 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine prema kraju dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. U Bosni su izgledni i obilniji pljuskovi. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

U Sarajevu djelomično vedro. Pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena.

Bioprognoza: Opšta slika pogoršaće se u poslijepodnevnim satima. Pod uticajem promjene vremena, padavina i izraženijeg osjeta sparine, tegobe kod osjetljivih osoba mogle bi se pojačati. Poželjno je umanjiti aktivnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini će povremeno jači jugo, uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima, stoga je i ovdje poželjno ne izlagati se pretjeranim naporima. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stepena.

Konačno dobre vijesti: Nedim Sladić objavio prognozu do kraja juna, evo kada dolazi sunce

Konačno dobre vijesti: Nedim Sladić objavio prognozu do kraja juna, evo kada dolazi sunce

U petak, U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na području Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na istoku zemlje od 14 do 18 stepeni.

U subotu, U Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana širom Bosne i sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Za regije Livno, Mostar, Sarajevo, Banja Luka, Foča i Trebinje upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije