Danas prestanak padavina: Objavljena prognoza do petka - bit će 30 stepeni, a onda opet kiša

0
Radiosarajevo.ba
Danas prestanak padavina: Objavljena prognoza do petka - bit će 30 stepeni, a onda opet kiša
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne.

Za veći dio Hercegovine danas je na snazi žuti meteoalarm, a upozorenje za građane glasi: "Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće."

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Ivan Sedlo 13; Gradačac, Sokolac 14; Sarajevo, Tuzla 15; Bijeljina, Bugojno, Livno, Srebrenica 16; Banja Luka, Bihać, Doboj, Široki Brijeg, Zenica, Zvornik 17; Prijedor, Sanski Most 18; Stolac 19; Mostar, Trebinje 20; Neum 22; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 4 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je nešto povoljnija, ponajviše zbog dužih stabilnijih perioda. Opšta slika će biti ljepša u centralnim i zapadnim krajevima, dok bi na istoku povremeni pljuskovi mogli remetiti ugođaj. Nakon ugodnijih prijepodnevnih sati, u nastavku dana sa porastom temperature i izraženijim osjetom sparine. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima na otvorenom.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Tokom poslijepodneva, u većem dijelu zemlje, postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatuta od 16 do 22, na jugu do 27 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Prestanak padavine tokom poslijepodneva. Dnevna temperatura oko 18 °C.

U utorak u većem dijelu zemlje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama centralne i istočne Bosne magla ili niska naoblaka. Vjetar slab u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 30°C.

Vozači, oprez: Zbog izlijevanja bujičnih potoka, obustavljen je saobraćaj na ovom putnom pravcu

Vozači, oprez: Zbog izlijevanja bujičnih potoka, obustavljen je saobraćaj na ovom putnom pravcu

U srijedu jutro u većem dijelu zemlje pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i tokom noći kiša i pljuskovi sa grmljavinom se očekuju širom zemlje. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26°C.

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom. Obilne padavine se očekuju u Hercegovini, istočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavina u Krajini. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 22°C.

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavine u Hercegovini, a prema kraju dana ili tokom noći i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočnim. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 25°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije