Haos nakon novog nevremena u Teočaku: Voda prodrla i u školu, poplavljene učionice

0
Anadolija
Haos nakon novog nevremena u Teočaku: Voda prodrla i u školu, poplavljene učionice
Foto: Facebook / AA / Uznemirujući prizori nakon novih padavina

U podnevnim satima područje majevičke općine Teočak ponovo je pogodilo jako nevrijeme praćeno prolomom oblaka i enormnim kišnim padavinama. U centru Teočaka voda je prodrla u prostorije osnovne škole i poplavila učionice.

Najteža situacija je u Mjesnoj zajednici Sniježnica u kojoj su i u četvrtak bujične vode nosile sve pred sobom pričinivši štetu višu od miliona KM.

U posljednjem nevremenu, prema preliminarnim podacima Općinskog štaba Civilne zaštite, najmanje 50 stambenih objekata je poplavljeno.

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

"Ekipe Civilne zaštite su na terenu i pomažu ugroženom stanovništvu. Putna komunikacija Teočak – Sapna je u prekidu. Čekamo da kiša prestane padati, pa da ponovo obiđemo teren", izjavio je Tajib Muminović, načelnik Općine Teočak.

Općina Teočak je u četvrtak uvečer proglasila stanje prirodne nesreće. I prethodne noći Općinu Teočak je pogodilo nevrijeme, a najteža situacija je bila u naselju Ogorelica.

Stanovništvo Općine Teočak očekuje da će kišne padavine prestati, a svaki crni oblak iznad Majevice budi strah i zebnju od novog plavnog vala.

Upravo sada: Katastrofa kod kuće Mirzeta Bate Čelikovića, voda nosi sve pred sobom, odron, presječen put Sniježnica - Teočak, voda ušla u kuće Mirzeta i Žile

Posted by Snijeznica on Sunday, June 11, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije