Meteorolozi objavili prognozu do subote: Danas u dijelu BiH sunce, a onda slijedi promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do subote: Danas u dijelu BiH sunce, a onda slijedi promjena vremena
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne je pretežno sunčano. Oblačnije je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 5; Drvar i Ivan Sedlo 11; Sokolac 12; Bihać i Široki Brijeg 13; Bugojno, Gradačac, Livno, Sanski Most i Srebrenica 14; Bijeljina, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 15; Banja Luka i Doboj 16; Prijedor 17; Stolac i Zenica 18; Trebinje 19; Mostar i Neum 21°C.

Danas u Bosni djelomično vedro. U Hercegovini sunčanije prije podne, umjereno povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

Biometeorološka prognoza povoljnija je u odnosu na protekli period. Uz više svježine i mirniji san, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije. Poslije podne, usljed sunčanijeg vremena, porasta temperatura i jačeg osjeta sparine, kod hroničnih bolesnika i metoropata moguće su nešto izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Preporučljivo je laganije se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u toplijem dijelu dana.

U srijedu, 14.06.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Od sredine prema kraju dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U četvrtak, 15.06.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

U petak, 16.06.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na području Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na istoku zemlje od 14 do 18°C.

U subotu, 17.06.2023., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana širom Bosne i sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije