! / Ozvaničen početak izgradnje Sarajevske obilaznice: Za ubrzan promet i olakšan pristup

13. 01. 2021. u 14:25:00 Fena

Shares: 0

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur sa direktorom Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH Adnanom Terzićem i direktorom izvođača radova Euro-Asfalt d.o.o. Hamedom Ramićem ozvaničio je danas početak izgradnje Sarajevske obilaznice, poddionica LOT-3B kao sastavnog dijela koridora 5C, na lokaciji petlja Vlakovo.

Direktor JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić ističe da je za blagovremeno okončanje radova na dionici potrebna podrška lokalne zajednice, vlasnika instalacija poput PTT-a, elektro i vodovodnih instalacija, kanalizacije i drugih urbanih instalacija.

"Najbitnije je da smo nakon tri godine pokušavanja uspjeli dodijeliti ugovor, koji u prvom redu treba da obezbijedi da poslovni ljudi, firme i građani, a koji gravitiraju ka ovom području, prestanu biti taoci nesposobnosti administracije da završi potrebne projekte. Konačno smo odabrali izvođača i potpisali ugovor i vjerujem da neće biti problema kada su u pitanju rokovi", zaključio je Terzić.

Početak izgradnje Sarajevske obilaznice - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Početak izgradnje Sarajevske obilaznice

Kako je kazao direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić, dionica od četiri saobraćajne trake će biti duga 1.800 metara i na njoj će se nalaziti dva vijadukta, a cijelom dužinom će biti postavljena zaštita od buke jer će prolaziti kroz naseljeno područje.

"Dionica će početi od kružnog toka autoceste A1 u Vlakovu, do kružnog toka na mostarskom raskršću. Vrijednost radova iznosi 21 milion KM. Ako Općina i vlasnici instalacija budu sarađivali s nama i blagovremeno rješavali probleme, dionicu ćemo završiti u ovoj građevinskoj sezoni, odnosno do kraja novembra", izjavio je Ramić.

Početak izgradnje Sarajevske obilaznice - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Početak izgradnje Sarajevske obilaznice

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur ističe da je dionica od velikog značaja za ovu općinu zbog spajanja i ubrzavanja putne komunikacije sa koridorom 5C, kao i za stanovništvo Blažuja koje za prolazak kroz industrijsku zonu mora koristiti neke stare puteve i zaobilaznice.

"S krajem radova i završetkom dionice bit će itekako ubrzan promet i komunikacija i olakšan pristup, posebno putnicima koji dolaze iz pravca Kiseljaka i drugih općina iz pravca mostarskog raskršća", rekao je načelnik.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)