Ponovo blokiran promet u centru Sarajeva: Provjerite obilazne pravce

0
Radiosarajevo.ba
Ponovo blokiran promet u centru Sarajeva: Provjerite obilazne pravce
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Radovi na Marijin-Dvoru

Zbog radova na takozvanoj "S" krivini tramvajske pruge Na Marijin Dvoru u Sarajevu, djelomično je blokiran saobraćaj u centru grada.

Važno je pripremiti se prije nego što krenete ka centru, kako biste koliko-toliko izbjegli gužve, stoga vas podsjećamo na alternativne pravce.

Prema izmijenjenom režimu saobaćaja, dvije saobraćajne trake kod "S"krivine su otvorene za saobraćaj od 6 do1 8 sati. Za saobraćaj je zatvorena treća, krajnja desna traka.

Tokom tog perioda bit će omogućeno i odvijanje saobraćaja alternativnim ulicama, između Zemaljskog muzeja i zgrade Parlamenta BiH, odnosno ulicama Franje Račkog, Koste Hermana, zatim Vilsonovim šetalištem, dalje ulicama Kotromanića i Hiseta.

U periodu od 18 do 6 sati saobraćaj se na ovom dijelu potpuno obustavlja.

Alternativa su također ulice Franje Račkog, Koste Hermana, Vilsonovo šetalište i Kotromanića. 

Važno je znati i detalje korištenja ovih ulica:

Ulica Franje Račkog se cijelom dužinom privremeno pretvara u jednosmjernu ulicu kojom će se saobraćaj odvijati iz smjera ulice Zmaja od Bosne prema Vilsonovom šetalištu. Zbog toga je zabranjeno parkiranje s desne strane u ovoj ulici.

Dio ulice Koste Hermana na dionici od raskrsnice sa ulicom Franje Račkog do zgrade Parlamentarne Skupštine BiH se privremeno pretvara u jednosmjernu ulicu kojom će se saobraćaj odvijati iz smjera ulice Franje Račkog. I ovdsje se iz zabranjuje parkiranje s desne strane.

Saobraćaj je dozvoljen u dijelu ulice Vilsonovo šetalište, i to od raskrsnice sa ulicom Topal Osman paše do raskrsnice sa ulicom Vrbanja tokom svih 24 sata do petka, 9. oktobra 2020. do 24 sata. Na ovoj se dionici privremeno zabranjuje saobraćaj biciklista biciklističkom trakom.

Ulica Kotromanića se cijelom dužinom privremeno pretvara u jednosmjernu ulicu kojom će se saobraćaj odvijati iz smjera ulice Vilsonovo šetalište prema ulici Hiseta.

Također, zabranjuje se ulazak na parking kod Muzeja iz ulice Zmaja od Bosne iz smjera Ilidže da bi se izbjeglo dodatno zagušenje saobraćaja na mjestu izlaska sa tog parkinga na ulicu Franje Račkog. Za ulaz vozila na taj parking koristit će se isključivo ulaz iz ulice Franje Račkog.

No, osim ovih, možete koristiti i druge ulice, odnosno skrenuti lijevo kod Ambasade SAD-a, pa ići desno Kranjčevićevom ulicom u pravcu Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije