Saobraćajne gužve u Sarajevu se ne smanjuju: Pogledajte kako je bilo danas

2
Radiosarajevo.ba
Saobraćajne gužve u Sarajevu se ne smanjuju: Pogledajte kako je bilo danas
Foto: Radiosarajevo.ba / Saobraćajne gužve u Sarajevu se ne smanjuju

Saobraćajni kolaps u Sarajevu traje cijeli dan zbog početka rekonstrukcije tramvajske pruge na “S” krivini kod Zemaljskog muzeja.

On se dodatno povećao oko 16 sati kada i inače bude zabilježena velika gužva, posebno petkom.

Podsjetimo, radi se o projektu sanaciju tramvajske pruge od "S" krivine kod hotela Holiday Inn do stajališta Marijin Dvor, ukupne dužine skoro 369 metara.

Riječ je o prvoj obnovi ovog dijela pruge nakon 42 godine, za što je Kanton Sarajevo putem Ministarstva saobraćaja izdvojio 583.951,44 maraka.

Reporter portala Radiosarajevo.ba obišao je jednu od najfrekventnijih sarajevskih saobraćajnica kod autobuske stanice.

Na terenu je zabilježio duge kolone vozila, ali i nestrpljive i nervozne građane koji se s posla vraćaju kući ili pak planiraju otići negdje van grada s obzirom na nadolazeći vikend.

Čitaoci su nam javili da je najveća gužva u naseljima Otoka i Čengić Vila, što je izazvalo nervozu kod vozača i putnika.

Slična je situacija i ostalim dijelovima grada - posebno oko Holiday Inna i Zemaljskog muzeja

Ministar saobraćaja KS Adi Kalem je pozvao sve građane na strpljenje te kazao da će se saobraćaj rasteretiti u narednih desetak dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije