Izabrani tajnim glasanjem: Ovo su imena novih potpredsjednika SDA

5
Radiosarajevo.ba
Izabrani tajnim glasanjem: Ovo su imena novih potpredsjednika SDA
Foto: AA / Detalji s kongresa SDA

U Sarajevu je u toku Osmi Kongres Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem se biraju predsjednik i potpredsjednici Stranke, te članovi Glavnog, Nadzornog i Etičkog odbora.

Bakir Izetbegović treći put je izabran za predsjednika Stranke demokratske akcije.

Protiv je bilo osam delegata i jedan je bio suzdržan.

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Za potpredsjednike SDA tajnim glasanjem izabrani su Mirsad Mujić, Ramiz Salkić, Fadil Novalić, Mirsad Zaimović, Edin Ramić, Šerif Špago, Aida Obuća, Muamer Zukić i Haris Zahiragić.

Od utrke za predsjednika odustao je Safet Softić, a Adil Osmanović koji je također bio na kandidatskoj listi za stranačkog predsjednika, nije došao na Kongres.

Tokom noći bit će nastavljeno brojanje glasova za Glavni odbor, Etički odbor i Nazdorni odbor.

Podsjetimo, na Kongres su došle i inostrane zvanice, poput Zafee Sirkaya, Meryem Goka i Ahmet Bilal Kiymaz, predstavnici stranke AK Party, zatim generalni sekretar Demokratske fronte Dženan Đonlagić, predsjednik NES-a Nermin Ogrešević, ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin, ambasador Azerbejdžana Vilayet Gulive, ambasador Palestine Rezek Namura, ambasador Mađarske Posa Krisztian, ambasador Kine Ji Ping...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije