Ovo je dokument kojim se Gavrankapetanović vraća na Medicinski fakultet

5
Radiosarajevo.ba
Ovo je dokument kojim se Gavrankapetanović vraća na Medicinski fakultet
Foto: Radiosarajevo.ba / Arhiv / Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović

Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu već sljedeće sedmice treba početi sa predavanjima na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Ovu informaciju je potvrdila dekanesa Medicinskog fakulteta Semra Čavaljuga za Radiosarajevo.ba.

"Gavrankapetanović je raspoređen, dobio je raspored predavanja i konsultacija. Jutros je bio na Medicinskom fakultetu, preuzeo je prostor i ostale obaveze u sklopu radnog odnosa i svemu onome što je tražio sud. Nažalost, Kantonalni sud nije htio do sada prepoznati Federalni zakon o zdravstvenoj zaštiti i da je tu definisano šta su nastavnici i zdravstveni radnici“, rekla je Čavaljuga.

Napomenula je i da fakultet do sada nije imao nastavu iz predmeta Ortopedija i Traumatologija, bez obzira što je nastava iz Hirurgije krenula prije nekih mjesec dana.

"Rasporedila sam ga da predaje i da radi konsultacije", rekla je Čavaljuga.

Portal Radiosarajevo.ba je u posjedu dokumenta kojim se Gavrankapetanović vraća na posao.

U odluci se navodi da se doktor Gavrankapetanović raspoređuje na poslove predavanja za studente četvrtog semestra Medicinskog fakulteta na osnovu rješenja Općinskog suda u Sarajevu.

Dokument - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Dokument

Presuda već duže vrijeme čeka na provođenje

Podsjetimo da je Općinski sud u Sarajevu još početkom 2019. godine donio sudsku mjeru osiguranja kojom Gavrankapetanović je trebao odmah biti vraćen na posao i raspoređen na poslove koje je obavljao prije prestanka ugovora o radu, na predmetu Ortopedija, katedre za hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Sud je bio odgovoran i za provođenje ove presude, koja će se tek sada i realizovati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije