Ovih 12 kandidata je već pobijedilo na lokalnim izborima u BiH: Evo ko su oni

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Etnosi, politicki narodi, nacije, vjerske zajednic

Populacija BiH ima nadpolovicnu ilirsko-dinaroidnu haplo grupu, sto nema nijedna drzava u okruzenju. Populacija Bosne vijekovima dijeli istu drzavnost, teritoriju, tradiciju, jezik i kulturu. Jedan narod, u vise religija. Ima nesto i dosljaka. (Škudri, Karavlasi, Cincari, Jevreji, Romi, Ukrajinci, Cesi, Austrijanci, …) Razlicito nas zovu, Bosnjani, Bosnjaci, Bosanci, ovisno o historijskom izvoru. Pravljenjem nacija Kraljevine SHS izdjelise stanovnistvo po krstu (katolici i pravoslavci) i jeziku (slovenacki, srpskohrvatski-hrvatskosrpski). Muslimanima nije data nacija do 1974. U BiH stvorise Srbe, Hrvate i Muslimane, kao nacije Jugoslavije, iako nisu iseljenistvo Srbije, Hrvatske ni “Muslimanije”!

Veriga

Populacija BiH ima nadpolovicnu ilirsko-dinaroidnu haplo grupu, sto nema nijedna drzava u okruzenju. Populacija Bosne vijekovima dijeli istu drzavnost, teritoriju, tradiciju, jezik i kulturu. Jedan narod, u vise religija. Ima nesto i dosljaka. (Škudri, Karavlasi, Cincari, Jevreji, Romi, Ukrajinci, Cesi, Austrijanci, …) Razlicito nas zovu, Bosnjani, Bosnjaci, Bosanci, ovisno o historijskom izvoru. Pravljenjem nacija Kraljevine SHS izdjelise stanovnistvo po krstu (katolici i pravoslavci) i jeziku (slovenacki, srpskohrvatski-hrvatskosrpski). Muslimanima nije data nacija do 1974. U BiH stvorise Srbe, Hrvate i Muslimane, kao nacije Jugoslavije, iako nisu iseljenistvo Srbije, Hrvatske ni “Muslimanije”! ka Etnosi, politicki narodi, nacije, vjerske zajednic . Nacije Kraljevinr prevedose u “politicke narode” (zajednice okupljene oko politickih projekata, npr.velikodrzavlja). Nacije Jugoslavije u ZAVNOBiHu, kasnije u Dejtonu, ugradise kao “konstitutivce”, kao da su oni stvorili drzavu. To je kljuc Dejtonske pogreske, udovoljavanje politikama agresora Srbije i Hrvatske. Velikodrzavne politike zavadise narod, podijelise drustvo radi interesa Srbije i Hrvatske, pokrenuse ratove i strasne zlocine. Treba se osloboditi narativa o nacijama SHS, NDH, YU u Bosni! Bosne je bilo prije Jugoslavije, Berlinskog kongresa, otkrica Amerike, dolaska Osmanlija u Evropu. Vratimo drzavi iskonsko ime Bosna i naciju Bosansku.Oslobodili bi se malignih velikodrzavnih uticaja Sr i Hr. Bosna je nasa Bosanska

Nadimak

BOSNA je sadasnjim imenom i ustrojem Trojnijad i Torbago!

O TROJKICI NI RIJECI??

Naravno,graDZanska,antibosnjacka TROJKA se ne pominje...

Čemu

Čemu onda izbori ? Gradjani su sretni,stranke su sretne,gradonačelnici su sretni i u BiH je sve lijepo i krasno ko u zemlji dembeliji.

Čemu

Čemu onda izbori ? Gradjani su sretni,stranke su sretne,gradonačelnici su sretni i u BiH je sve lijepo i krasno ko u zemlji dembeliji.

Jadničak

Naravno,graDZanska,antibosnjacka TROJKA se ne pominje... ka O TROJKICI NI RIJECI?? KOMENTATORU PO TEBI NEBI TREBALA POSTOJATI AMERIKA,EU,I POLOVINA SVIJETA GDJE IMA NEVJEROJATNO PUNO NACIJA,VJERA,ALI USTAVNO PRAVNI POREDAK JE UGLAVNOM OSMIŠLJEN KAO GRAĐANSKI,JER SVAKI ČOVJEK BEZ OBZIRA NA NACIONALNOST,VJERU,BOJU KOŽE MOŽE SE KANDIDIRAT NA BILO KOJU FUNKCIJU TE BIRATI I BITI BIRAN. TO NIJE AINSTAJNOVA TEORIJA VEĆ DOSTIGNUĆE RAZVOJA ČOVJEKA,ALI OBZIROM DA SI TI JOŠ DALEKO OD EVOLUCIJE DA POSTANEŠ LJUDSKO BIĆE NIKAKO TO NEMOŽEŠ SHVATIT.

IVA

. Nacije Kraljevinr prevedose u “politicke narode” (zajednice okupljene oko politickih projekata, npr.velikodrzavlja). Nacije Jugoslavije u ZAVNOBiHu, kasnije u Dejtonu, ugradise kao “konstitutivce”, kao da su oni stvorili drzavu. To je kljuc Dejtonske pogreske, udovoljavanje politikama agresora Srbije i Hrvatske. Velikodrzavne politike zavadise narod, podijelise drustvo radi interesa Srbije i Hrvatske, pokrenuse ratove i strasne zlocine. Treba se osloboditi narativa o nacijama SHS, NDH, YU u Bosni! Bosne je bilo prije Jugoslavije, Berlinskog kongresa, otkrica Amerike, dolaska Osmanlija u Evropu. Vratimo drzavi iskonsko ime Bosna i naciju Bosansku.Oslobodili bi se malignih velikodrzavnih uticaja Sr i Hr. Bosna je nasa Bosanska ka Veriga ***

kako je lijepo vidjeti ova dva

divna gospodina, predstavnika dvaju hrišćanskih, konstitutivnih naroda, a ne islamizirane vjerske skupine. samo naprijed, uprkos marfiju, koji btw, uopšte nije... konstitutivan.

/ Najnovije