Ove godine nema derneka, janjaca na ražnju, bikova: Otkazana Čevljanska korida

J. Ć.
Ove godine nema derneka, janjaca na ražnju, bikova: Otkazana Čevljanska korida
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Čevljanska korida

Tradicionalno, Čevljanska korida već godinama održavala se posljednjeg vikenda u julu na Čevljanskom polju, a na njoj su se redovno okupljali deseci hiljada posjetilaca iz cijele BiH, ali i regiona. 

Zbog pandemije koronavirusa kako su otkazani brojni događaji u našoj zemlji, tako je otkazana i Čevljanska korida, potvrdio je ovo za portal Radiosarajevo.ba Besim Gljiva, predsjednik Upravnog odbora Čevljanske koride.

"Ove godine definitivno neće biti teferiča u Čevljanovićima. Sve vrijeme smo pratili situaciju i bilu u kontaktu s federalnim i kantonalnim Kriznim štabovima. Inače, za pripremu Čevljanske koride potrebno je 60 dana, to je kompletan organizacioni plan, bezbjedonosne snage, ogromna zemljišna površina...

Sve su manifestacije otkazane pa tako i manifestacija u Čevljanovićima. Iskreno se nadamo da će se prije svega u 2021. godini smiriti pandemija a onda ćemo nastaviti organizirati i realizirati najveću narodnu feštu u Bosni i Hercegovini", istaknuo je Gljiva.

Na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba Besim Gljiva je izrazio žaljenje što će nakon 70 godina, ako izuzmemo period posljednjeg rata, livade na Čevljanovićima ostati puste posljednjeg vikenda u julu. 

Ako ništa, dok čekamo bolja vremena, ljubitelje Čevljanske koride podsjetimo kako je bilo prošle godine: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije