Ovaj kanton u FBiH kupuje ruske vakcine, ali - ko želi cjepivo, morat će platiti

3
Hina
Ovaj kanton u FBiH kupuje ruske vakcine, ali - ko želi cjepivo, morat će platiti
Foto: EPA-EFE / Sputnik V

Zapadnohercegovački kanton (ZHK) sa sjedištem u Širokom Brijegu trebala bi biti prva u Bosni i Hercegovini koja će omogućiti cijepljenje svojih žitelja protiv koronavirusa, ali na komercijalnoj osnovi i to ruskom vakcinom Sputnjik V.

U izjavi za medije čelnica Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrea Jurić izjavila je kako će ovaj zavod nabaviti rusko cjepivo protiv koronavirusa za dobavljače, veledrogerije i građane koji se žele cijepiti prije nego što Federacija BiH nabavi vakcinu.

"Radi se o komercijalnom cijepljenju za sve one koji se žele, zbog poslovnih obveza ili zdravstvenih razloga, cijepiti prije nego što Federacija nabavi cjepiva", rekla je ravnateljica Jurić.

Pojasnila je pritom kako bi rusko cjepivo mogli dobiti u sljedećih desetak dana.

Građani će platiti cjepivo, dok će sama usluga cijepljenja, koja će se obavljati u domovima zdravlja, biti besplatna.

Očekuje se da će u BiH uskoro stići prva pošiljka Pfizerova cjepiva od tek 4000 doza, dok je nepoznanica kada bi u zemlju mogle pristići veće količine cjepiva.

Zbog složenog državnog ustroja te nepostojanja državnog ministarstva zdravstva u našoj zemlji jako je komplicirana procedura nabavke, uključujući i cjepiva protiv koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije