Ova bh. općina zabranila rad nedjeljom - osim određenim trgovinama

1
Fena
Ova bh. općina zabranila rad nedjeljom - osim određenim trgovinama
Foto: Google / Novi Travnik

Općinsko vijeće Novi Travnik na sjednici održanoj u četvrtak donijelo je Odluku o radnom vremenu prodajnih objekata, ugostiteljskih objekata i obrta na području općine Novi Travnik.

Odlukom se utvrđuje radno vrijeme tokom tjedna te početak i završetak radnog vremena tijekom dana u objektima koji se nalaze na području općine Novi Travnik, u kojima fizičke i pravne osobe, sukladno zakonu, obavljaju uslužnu djelatnost trgovinu, ugostiteljstvo i obrt, priopćeno je iz ove općine.

Navodi se i to kako je zabranjen rad nedjeljom svim trgovinama i obrtima, izuzev benzinskim pumpama, pekarnama i trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira.

Utvrđeno je, također, radno vrijeme tokom državnih i drugih blagdana, fizičkih i pravnih osoba iz oblasti trgovine, tržnica, mesnica, ljekarni, pekarnica, benzinskih crpki, ugostiteljstva, ustanova za dnevni boravak djece, obrta, kao i iz oblasti igara na sreću i internet klubova, hotela, motela, pansiona i prenoćišta.

Za prekršaj će se pravnim osobama i vlasnicima trgovina pisati novčane kazne u iznosu od 500 do 2.000 maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije