Otvaranje dijela autoputa Sarajevo - Beograd do kraja 2022. godine

7
Radiosarajevo.ba
Otvaranje dijela autoputa Sarajevo - Beograd do kraja 2022. godine
Foto: RSE / Autoput Sarajevo - Beograd

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas radove na dionici Kuzmin - Sremska Rača i izjavila da je izvođač radova obećao da će ta dionica autoputa Beograd - Sarajevo biti završena do kraja 2022. godine.

Vrijednost te dionice je 220 miliona eura.

Brnabić je rekla da će do oktobra 2022. godine biti gotov i novi most na Savi, u okviru tog projekta od 250 miliona eura.

Srbija će učestvovati i u izgradnji dionice od 17 kilometara Rača - Bijeljina u BiH.

Autoput Sarajevo - Beograd - undefined

Foto: RSE: Autoput Sarajevo - Beograd

Podsjetimo, Autoput Beograd-Sarajevo gradit će se kao prsten, u dva pravca: Kuzmin - Sremska Rača (granica sa BiH) - Bijeljina i Požega - Kotroman (granica sa BiH).

Dionica Sremska Rača – Kuzmin ima dužinu od oko 18 kilometara, a trasa Požega-Užice-Kotroman je dugačka oko 60 kilometara.

Dionica Sremska Rača-Kuzmin, dužine oko 18 kilometara, projektovana je, objašnjavaju nadležni, kao klasičan autoputni profil sa dvije vozne i jednom zaustavnom trakom (za svaki smjer vožnje) i srednjim razdjelnim pojasom, za brzinu od 130 kilometara na čas.

Projektuje se kao dio budućeg autoputnog pravca prema Bijeljini.

Autoput Beograd-Sarajevo prvi je autoput koji će direktno povezati Srbiju i BiH, a od velikog je značaja i za povezivanje u regionu.

Pogledajte snimak iz septembra 2020. i koliko se do sada uradilo autoputa:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije