Radni sastanak Džaferovića i Erdogana: Jedna od tema autoput Sarajevo-Beograd

3
Fena
Radni sastanak Džaferovića i Erdogana: Jedna od tema autoput Sarajevo-Beograd
Foto: Anadolija / Šefik Džaferović i Recep Tayyip Erdogan

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susrest će se u petak, 6. novembra, s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom u Istanbulu po povratku iz Pakistana.

Kako je Džaferović potvrdio za Fenu na tom radnom sastanku bit će razgovora o svim pitanjima i oblastima o kojima je razgovarano i u Pakistanu, ali i onim oblastima koje su specifične za odnose BiH i Turske.

"Razgovarat ćemo o političkim i ekonomskim odnosima, kao i o kulturnoj saradnji i svemu onome što znače bilateralni odnosi između dviju država", pojasnio je Džaferović.

Dodao je da je sasvim sigurno da će biti govora o regionalnim temama kao i o trilateralnom sastankom između BiH, Srbije i Turske koji se već trebao održati u Sarajevu, ali to nije realizirano zbog pandemije koronavirusa.

Bit će razgovora i o izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd te o brojnim drugim temama.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović potvrdio je i da će s predsjednikom Turske razgovarati i o pandemiji koronavirusa odnosno stanju u Turskoj i BiH u tom smislu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije