Otac Dženana Memića: Imam snimak koji sve pokazuje, objavit ću ga

H. A.
Otac Dženana Memića: Imam snimak koji sve pokazuje, objavit ću ga
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Deset mjeseci prošlo je od smrti Dženana Memića, koji je stradao 8. februara dok je s djevojkom Alisom šetao Velikom alejom na Ilidži, a zatim i preminuo 15. februara na UKCS-u.

Njegova porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao. Naredno suđenje će biti održano sljedeće sedmice, a kako otac Dženana Memića Muriz Memić za Radiosarajevo.ba kaže, njihova agonija se samo produžava.

"Nakon što se tragična nesreća desila, 22. marta, predao sam snimak MUP-u KS-a, na kojem se sve jasno vidi. Dakle, već tada su imali podatke ko je vlasnik vozila, ali čekalo se do 30. maja da se kaže da je to Ljubo Seferović. Taj snimak ću objaviti, samo da Tužilaštvo završi postupak, jer na tom se snimku vidi da to nije kombi Ljube Seferovića", govori nam Muriz Memić.

Muriz Memić ističe da je došao do novih saznanja i da ima snimke s hotela "Hercegovina" i kuće pjevača Šerifa Konjevića.

"Jedan snimak je uništen, s hotela Hercegovina, to su mi inspektori MUP-a rekli. Ali na snimku s kuće Šerifa Konjevića se sve vidi, ali taj snimak su oni krili od mene. I dan-danas ga ja nisam vidio", govori otac, i nastavlja:

"Ne daju nam ništa, ja nisam još dobio niti jedan papir od MUP-a niti od Tužilaštva, a imao sam pravo na uviđajnu skicu i nalaz obdukcije koju mi nikada nisu dali. Sad radi ad hoc komisija, koja istražuje te dokumente."

Prokomentirao je Muriz Memić i ranija svjedočenja, posebno mladića koji žive na ulazu u Veliku aleju, očevidaca, te rekao da je to jedini svjedok koji je ponovio da je kombi druge boje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije