Osumnjičeni za brutalni napad na povratnike Ajšu i Fadila Memiševića - pušten na slobodu

9
Radiosarajevo.ba
Osumnjičeni za brutalni napad na povratnike Ajšu i Fadila Memiševića - pušten na slobodu
Foto: Nezavisne / Bojan Prodan

Bojan Prodan (37) iz Višegrada, koji je u petak oko 23.30 sati uhapšen zbog sumnje da je brutalno pretukao i opljačkao povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada, pušten je na slobodu.

Ranije je iz Policijske uprave Foča, navodeći incijale osumnjičenog, saopćeno da je obavljena kriminalistička obrada nad Prodanom, koji se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

"Nad istim se sprovode određene kriminalističko-istražne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju razbojništva", navedeno je tada u saopćenju.

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Nezvanično, Tužilaštvo nije tražilo određivanje mjere pritvora, jer za sada nema dovoljno dokaza koji bi ukazali na to da je Prodan počinio krivično djelo zbog kojeg je i uhapšen.

Podsjetimo, Prodan je stari policijski znanac iz Višegrada. Hapšen je u maju 2021.godine zbog sumnje da je policajcima zaprijetio "da im treba otkinuti glavu" nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola.

Riječ o čovjeku koji je do sada niz puta bio u sukobu sa zakonom. Prema ranijim pisanjima medijima iz bh. entiteta RS, on je još 2008. godine hapšen zbog ubistva 73-godišnjeg penzionera Vučka S., koji je brutalno ubijen pod okriljem noći u izbjegličkom naselju Prelovo, kod Višegrada.

I to nije sve, Prodan je povezivan i sa nizom drugih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije